Przepisy

Postny barszcz

Grzyby namoczyć na noc i ugotować. Wywar odcedzić. Buraki i warzywa pokroić w kostkę, zalać wywarem grzybowym, dodać 0,5 l wody, przyprawy i gotować ok. 1 godz. Barszcz przecedzić, dodać kwas buraczany, przyprawić do smaku i zagotować. Podawać z uszkami z grzybami. Farsz i ciasto na uszka przygotować wg przepisu na pierogi z grzybami – krążki zamiast szklanką wykrawać

Grzyby namoczyć na noc i ugotować. Wywar odcedzić. Buraki i warzywa pokroić w kostkę, zalać wywarem grzybowym, dodać 0,5 l wody, przyprawy i gotować ok. 1 godz. Barszcz przecedzić, dodać kwas buraczany, przyprawić do smaku i zagotować. Podawać z uszkami z grzybami. Farsz i ciasto na uszka przygotować wg przepisu na pierogi z grzybami – krążki zamiast szklanką wykrawać kieliszkiem.

Składniki:
0,5 l kwasu buraczanego, 500g buraków, 20g grzybów suszonych, 1 cebula, 1 pietruszka, ½ selera, sól, cukier, produkty KAMIS: Pieprz czarny mielony, 3-4 ziarna Ziela angielskiego, 1-2 Liście laurowe.

A to już wiesz?  Belgijska kuchnia do odkrycia

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy